söndag 4 augusti 2013

Cheesecake (fryst)

Det har varit en varm sommar och vad är då godare än en klassisk frys-cheesecake? Det här receptet är bland det enklaste man kan göra, bara att vispa, vispa och vispa.

ELVISP är ett måste!



Ingredienser:
3 ägg (separerade äggulor och äggvitor)
3 dl grädde
200 g creme cheese (philadelphia-ost)
2 tsk vanlijsocker
1,5 dl strösocker
8 st digestivekex



Så gör du:
1. Vispa äggvitorna hårt, du ska kunna vända på skålen utan att äggvitorna ramlar ner.
2. Vispa grädden medelhårt.
3. Vispa philadelphia-osten mjuk.
4. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker poröst.



5. Vispa ner philadelphia-osten i skålen med med äggulssmeten.
6. Lägg ifrån dig elvispen och vänd ner, föst grädden och sedan äggvitorna med en slickepott eller slev.
7. Krossa digestivekexen (och jag måste rekommendera digestive original inte nåt billigt märke, då vissa "digestivekex" nästan är okrossbara). Täck botten på en form med avtagbar botten, eller en silikon-form som på bilden.
8. Häll över smeten och resten av digestivekexen och ställ in i frysen. Den bör stå i frysen minst 5 timmar innan servering, men det är ingen fara som den står längre.








Väldigt gott att servera med lite hallonsås. Bara att koka hallon, mosa och låta svalna.

Enjoy!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar