Ca 30 st.
Ingredienser:
Bollarna går lika bra att servera utan form |
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3-5 tsk arrak- eller punchessens (smaka av)
6 dl sockerkaks-smulor
Att rulla i:
Chokladtrössel
(200 g smält mörk choklad) om du vill göra en lyxvariant, väldigt gott med en liten chokladyta att bita genom.
1. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao, jag använder degkrokar och elvisp.
2. Smula sönder sockerkakan (som vi köpte billigt på affären, vanlig, naturell)
3. Tillsätt sockerkakssmulorna och arraksessensen i smörblandningen och blanda väl (med elvisp), smaka av hur mycket essens du vill ha i.
4. Låt degen stelna i kylen i ca 1h.
5. Rulla till runda bollar och rulla sedan i chokladströsslet.
Alt. Smält mörk choklad som du doppar bollarna i innan du rullar dom i chokladtrösslet, för en lyxigare variant.
Serveras väl kylda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar