Ca 30 st.
Ingredienser:
Bollarna går lika bra att servera utan form |
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
3-5 tsk arrak- eller punchessens (smaka av)
6 dl sockerkaks-smulor
Att rulla i:
Chokladtrössel
(200 g smält mörk choklad) om du vill göra en lyxvariant, väldigt gott med en liten chokladyta att bita genom.
Så gör du:
1. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao, jag använder degkrokar och elvisp.
2. Smula sönder sockerkakan (som vi köpte billigt på affären, vanlig, naturell)
3. Tillsätt sockerkakssmulorna och arraksessensen i smörblandningen och blanda väl (med elvisp), smaka av hur mycket essens du vill ha i.
4. Låt degen stelna i kylen i ca 1h.
5. Rulla till runda bollar och rulla sedan i chokladströsslet.
Alt. Smält mörk choklad som du doppar bollarna i innan du rullar dom i chokladtrösslet, för en lyxigare variant.
Serveras väl kylda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar