Ingredienser:
100 gr. smör
12 st. krossade digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk, 375 gr
(färdigkokad kola)
3 dl vispgrädde
2 bananer
Lite kakao att pudra över kakan
Gör så här:
1. Smält smöret
2. Krossa digestivekexen
3. Blanda kexen med det smälta smöret
4. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant,
klädd med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter
5. Låt kallna i kyl ca. 1 timme
6. Klicka och bred ut kolasåsen över botten
7. Låt kallna i kyl i minst två timmar, helst över natten
8. Vispa grädden
9. Mosa bananerna
10. Blanda de mosade bananerna med ca 3 msk av den
vispade grädden och fördela blandningen över kolasåsen
11. Fördela resten av grädden ovanpå banan och
gräddblandningen
12. Strö lite kakao över med en tesil
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar