tisdag 15 juli 2014

Banoffee Pie

En av mina absoluta favoriter. Helt fantastiskt god. Det är bra att förbereda botten med kolasås dagen innan godsaken ska ätas. Då kan man enkelt göra färdigt kakan strax innan servering.








Ingredienser:


100 gr. smör
12 st. krossade digestivekex
1 burk karamelliserad mjölk, 375 gr
(färdigkokad kola)
3 dl vispgrädde
2 bananer
Lite kakao att pudra över kakan







Gör så här:
1.  Smält smöret
2.  Krossa digestivekexen
3.  Blanda kexen med det smälta smöret
4.  Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant,
     klädd med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter
5.  Låt kallna i kyl ca. 1 timme
6.  Klicka och bred ut kolasåsen över botten
7.  Låt kallna i kyl i minst två timmar, helst över natten
8.  Vispa grädden
9.   Mosa bananerna
10. Blanda de mosade bananerna med ca 3 msk av den
      vispade grädden och fördela blandningen över kolasåsen
11. Fördela resten av grädden ovanpå banan och
      gräddblandningen
12. Strö lite kakao över med en tesil      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar