lördag 5 maj 2012

Citronbullar

Det är kul att prova lite nya kombinationer. Jag älskar
citron i bakverk och bullar är också favoriter så jag
blandade och här är resultatet...

Ingredienser:
50 gr jäst för söta degar
150 gram smör eller margarin
5 dl mjölk
1 1/5 dl socker
1 krm salt
2 tsk nystött kardemumma
ca 14 dl mjöl



(fyllningen)
200 gr smör
200 gram riven mandelmassa
ca. 50 gr. marsanpulver
1 1/2 dl ljus sirap
rivet skal och saft av en citron

ett ägg att pensla med
florsocker



Gör så här:
1. Smula sönder jästen i en stor bunke
2. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader
3. Häll smörblandningen över jästen och blanda väl
4. Tillsätt socker och rör tills det har löst sig i blandningen
5. Tillsätt salt och kardemumma
6. Häll i det mesta av mjölet och arbeta ihop degen väl, spar lite mjöl till utbakningen
7. Låt jäsa under bakduk i ca. 40 minuter
8. Medan degen jäser så rör du ihop alla ingredienser till fyllningen
9. Kavla ut degen
10. Bred på fyllningen
11. Forma till bullar och lägg i bullformar på plåt
12. Låt jäsa i ca. 30 minuter under bakduk
13. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg
14. Gräddas ca. 8-10 minuter beroende på storlek på bullarna i ca. 235 graders ugnsvärme
15. Pudra lite florsocker över bullarna innan servering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar