onsdag 25 april 2012

Gammeldags Kardemummakaka

Den här Kardemummakakan är någonting mitt emellan
sockerkaka och bulle, men fantastiskt god.Kakan bakas
helt utan ägg, vilket kan vara en fördel om man vill glädja
någon som är allergisk men är sugen på något gott!
(Den passar naturligtvis bra även om du inte är allergisk)




Ingredienser:

5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
3 tsk nystött kardemumma
100 gr smält smör eller mararin
2 1/2 dl mjölk
Kanel & florsocker (att pudra över den färdiga kakan)


Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Smält smör eller margarin
3. Häll mjölken i det smälta smöret
4. Häll ner smörblandningen i de torra ingredienserna och blanda ihop snabbt med en elvisp
5. Häll smeten i en smord och bröad form
6. Grädda sedan i 150 graders värme i den nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter
7. Låt kakan vila några minuter och stjälp sedan upp den och pudra sedan lite
kanel och florsocker över den färdiga kakan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar