måndag 2 april 2012

Sockerknyten

RECEPT (20st)


2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 stor äggula
7 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk hjorthornssalt
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker

Fyllning
5 msk vaniljsocker
100 g smör, rumsvarmt

Garnering
Smör, smält
Strösocker

Så här gjorde jag:
  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken.
  3. Tillsätt äggulan, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt.
  4. Rör ner smör, socker och resten av mjölet.
  5. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
  6. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
  7. Blanda vaniljsocker och smör
  8. Arbeta degen på mjölat bakbord.
  9. Bred på vanlijsmörfyllningen på halva utkavlade degen.
  10. Vik över halva degen och skär i 20  remsor.
  11. Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt.
  12. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  13. Grädda dem i 225 grader i 8–10 minuter.
  14. Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i socker.Om du ska frysa bullarna garnerar du dem i samband med serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar