2 dl mjölk
25 g jäst för söta degar
1 stor äggula
7 dl vetemjöl
1 krm salt
½ tsk hjorthornssalt
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
Fyllning
5 msk vaniljsocker
100 g smör, rumsvarmt
Garnering
Smör, smält
Strösocker
Så här gjorde jag:
- Värm mjölken till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken.
- Tillsätt äggulan, hälften av vetemjölet, salt och hjorthornssalt.
- Rör ner smör, socker och resten av mjölet.
- Arbeta ihop till en kladdfri deg.
- Låt degen jäsa under duk i 30 minuter.
- Blanda vaniljsocker och smör
- Arbeta degen på mjölat bakbord.
- Bred på vanlijsmörfyllningen på halva utkavlade degen.
- Vik över halva degen och skär i 20 remsor.
- Vrid remsorna och forma till kringlor. Lägg kringlorna på bakpappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Grädda dem i 225 grader i 8–10 minuter.
- Pensla kringlorna med smält smör och doppa dem i socker.Om du ska frysa bullarna garnerar du dem i samband med serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar