tisdag 10 april 2012

Jordgubbsbakelser med vit chokladmousse

En riktig favorit! Brukar göra denna i större version
vid Midsommar,då använder man bara en hel
färdigkavlad smördegsplatta som man lägger i en
stor pajform och viker ner kanterna så att kanten blir dubbel.
För övrigt gör man precis lika.


Ingredienser:

4 st avlånga bitar färdigkavlad smördegsplatta, som delas
till 8 st bitar (eller 1 stor om du vill göra en hel tårta/paj)
100 gr vit blockchoklad
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
Citronmeliss



Så här gjorde jag:

1. Lägg ut degen på en bakplåtspapperskläd plåt,
    pricka med en gaffel
2. Grädda smördegen vid 200 graders värme 12-15 minuter,
    till den får fin färg
3. Låt den svalna och lägg över på ett fat.
4. Smält chokladen i vattenbad eller i micron
    (ca 2 min. på full effekt)
5. Låt chokladen svalna något.
6. Rör ner äggulan i chokladen.
7. Vispa grädden och rör ner den i chokladen, lite i taget.
8. Fördela moussen på pajskalet, spritsa gärna.
9. Dela hälften av jordgubbarna och garnera
    bakelserna/pajen, lägg gärna på några blad citronmeliss.
10. Servera resten av jordgubbarna till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar