onsdag 4 april 2012

Citron och marängpaj



Pajdeg:
3,5 dl mjöl
125g smör/margarin
4 msk kallt vatten


Fyllning/krämen:
3 dl vatten
1,5 dl strösocker
6 msk maizena stärkelse
3 citroner
3 äggulor
2 msk smör/margarin


Marängen:
3 äggvitor
1 dl strösocker


Gör så här:
1. Knåda ihop alla pajdeg-ingredienserna och tryck ut i pajformen, ställ kallt i ca 30 min.
2. Värm ugnen till 240° och grädda ca 20 min eller tills pajskalet har färg.

3. Blanda vatten, rivet skal och saften av citronerna, socker och maizena i en kastrull. Var redo med visp, äggulorna och smöret. Låt koka upp och tjockna. Blanda i äggulorna och smöret och rör om. Ställ kallt (tex. balkong, altan)
4. Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner sockret pö un pö (med elvispen).

5. När skalet och krämen har svalnat fyller du skalet med citronkrämen och breder på marängen. Marängen kommer dra ihop sig lite när de svalnar så ha ut ordentligt på kanterna. 
6. Grädda i 170° i ca 10 min




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar