Pajdeg:
3,5 dl mjöl
125g smör/margarin
4 msk kallt vatten
Fyllning/krämen:
3 dl vatten
1,5 dl strösocker
6 msk maizena stärkelse
3 citroner
3 äggulor
2 msk smör/margarin
Marängen:
3 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Knåda ihop alla pajdeg-ingredienserna och tryck ut i pajformen, ställ kallt i ca 30 min.
2. Värm ugnen till 240° och grädda ca 20 min eller tills pajskalet har färg.
3. Blanda vatten, rivet skal och saften av citronerna, socker och maizena i en kastrull. Var redo med visp, äggulorna och smöret. Låt koka upp och tjockna. Blanda i äggulorna och smöret och rör om. Ställ kallt (tex. balkong, altan)
4. Vispa äggvitorna hårt och rör sedan ner sockret pö un pö (med elvispen).
5. När skalet och krämen har svalnat fyller du skalet med citronkrämen och breder på marängen. Marängen kommer dra ihop sig lite när de svalnar så ha ut ordentligt på kanterna.
6. Grädda i 170° i ca 10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar