fredag 24 februari 2012

Blåbärstryffel

Mycket gott för alla som älskar blåbär och vit choklad!

Ingredienser:
300 g vit choklad
1 dl grädde
1 msk honung
150 g blåbär (jag använde frysta)
200 g vit choklad till garnering

Gör så här:
1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Tina blåbären och häll av överflödig vätska.
3. Koka upp grädde och honung.
4. Ta av kastrullen från plattan, tillsätt chokladen och rör tills chokladen har smält.
5. Ha i chokladblandningen och blåbären i en matberedare. Mixa samman.
6. Häll smeten i en form och ställ in i kylen i ett par timmar.

Forma tryfflarna:
Eftersom tryffelsmeten blev ganska lös och omöjlig att rulla använde jag knäckformar som stöd.
1. Spritsa i vit choklad botten på formarna. Den ska täcka botten och när den stelnar blir den som en stödjande platta åt tryffeln.
2. Klicka i tryffeln med en sked.
3. Spritsa lite vit choklad på. Här kan man göra massor med olika mönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar