fredag 13 januari 2012

Märtas tomatbröd

Jag fick det här receptet av en kollega på jobbet. Nu har jag hela frysen full. Det är perfekt att skiva brödet innan infrysning. Då går det snabbt att rosta på morgonen.

Ingredienser:
25g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
6-8 soltorkade tomater
Chiliflakes
½ dl pumpafrön
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
2 dl grahamsmjöl
1 liter vetemjöl (ca)
Lite olivolja
Lite flingsalt


Gör så här:
1. Blanda jäst med ljummet vatten och salt.
2. Blanda först i soltorkade tomater, chiliflakes och frön. Rör sedan i mjölet. Knåda ej.
3. Strö över lite mjöl, lägg på en bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
4. Vält ut degen på bänken och dela den i tre delar. Forma till knubbiga bröd.
5. Jäs i 15 minuter under bakduk. Droppa sedan över lite olivolja och strö över lite flingsalt.
6. Grädda bröden i 250 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 6 minuter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar