måndag 19 december 2011

Vit Chokladtryffel (ca. 20 stycken)

Dessa godsaker ser ut som små snöbollar. Den här gången har jag smaksatt med lite Limoncello. Citronsmaken till den söta chokladen blir en jättegod blandning. Annars är den också god att smaksätta med en tsk. kardemumma. (Då brukar vi rulla dem i kokos)

Ingredienser:
1 dl vispgrädde
200 gr. vit choklad
2 msk rumsvarmt smör
1 msk God likör (eller 1 tsk kademumma)
Florsocker att rulla tryfflarna i (eller kokos)

Gör så här:
1. Hacka chokladen
2. Koka upp grädden och dra sedan kastrullen åt sidan
3. Rör ner choklad, smör och likör (eller kryddor)
4. Rör till en slät smet.
5. Ställ kallt i några timmar, rör emellanåt tills massan stelnar
6. Forma till små kulor och rulla dem i florsocker (eller kokos)
Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar