fredag 13 januari 2012

Cupcakes med valnötter och kardemumma

När jag bakade dessa använde jag en muffinsplåt för 12 små muffins. Vill du göra större får du anpassa tillagningstiden.

Ingredienser:

100 g smör
2 2 ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl mjölk1
4 4 dl vetemjöl
2 2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
½ tsk ingefära
1 1 nypa salt
50g valnötter

Färskostglasyr
200g färskost
200g smält avsvalnat smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skalet och saften av en halv citron

Gör så här:
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
2.  Rör ner smält smör och mjölk.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, ingefära och salt och rör ner i smeten. Rör även ner grovt hackade valnötter.
4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och häll i smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna. (Provstick med en potatissticka för att se om muffinsen är klar.)
7. Låt svalna.
8. Blanda alla ingredienserna till glasyren med en elvisp. Spritsa på muffinsen när de har svalnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar