måndag 19 december 2011

Mandelkastanjer (ca.40 st)

Vår absoluta Favorit bland alla sorters julgodis som vi gör varje år. Vi brukar doppa hälften av bollarna i mörk choklad och hälften i vit choklad. Smaken blir helt olika men båda sorterna är underbart goda.


Ingredienser:
100 gr. nougat
200 gr. mandelmassa
50 gr. mjukt smör
Ev. 1 msk konjak

200 gr. choklad  (ev. hälften vit och hälften mörk choklad)

Gör så här:
1. Riv mandelmassan och nougaten på den grövsta sidan av råkostjärnet.
2. Tillsätt smör och ev. konjak och rör tills allt är blandat.
3. Rulla till små bollar och låt dem ligga kallt under ett par timmar

4. Smält 200 gr. choklad i micro ca 2 min på full effekt eller i vattenbad
5. Under tiden sätter du tandpetare i bollarna.
6. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem att stelna på bakplåtspapper
7. Ta bort tandpetarna när chokladen stelnat.
8. Låt stå kallt några timmar före servering.


Det är de vita och bruna bollarna till höger. Mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar