onsdag 14 december 2011

Mörk Chokladtryffel (ca.20 st)

En god tryffel är en perfekt avslutning på en god middag om man inte känner för en tung dessert men ändå vill ha något litet. Vi brukar dessutom göra dessa godsaker som julgodis som vi plockar fram efter julbordet. Receptet går att variera i all oändlighet. Jag brukar smaksätta med olika likörer, sist var det 1 msk Dooleys som åkte i. Endast fantasin sätter gränser...

Ingredienser:
200 gr. God mörk choklad (helst 70 % kakaohalt)
1 dl vispgrädde
1 msk rumstempererat smör
1 msk likör eller Rom
Kakao att rulla tryffeln i

Gör så här:
1. Hacka ckokladen
2.Koka upp grädden och ta av kastrullen från spisen
3.Tillsätt choklad och smör. Rör tills allt har smält.
4. Tillsätt likören och rör det hela slätt.
5. Låt massan stelna några timmar i kylen. Rör om emellanåt.
6. Rulla till små bollar som sedan rullas i lite kakao.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar