onsdag 14 december 2011

Glögg och pepparkaksbollar

Helt fantastiskt goda till glöggen. Lite pyssliga men väl värda besväret...

Ingredienser:
200 gr. pepparkakor
50 gr. smör
30 gr. mandelmassa
2 msk glögg

100 gr. ljus choklad

150 gr. finsmulade pepparkakor
2 msk kakao av god kvalitet

Gör så här:
1. Krossa 200 gr. pepparkakor i mortel (eller smula sönder)
2.Blanda smulorna med smöret, mandelmassan ( rivs på ett rivjärn) samt glöggen.
3. Rör till en jämn smet, rulla till små bollar och ställ kallt under ett par timmar.

4. Smält chokladen i vattenbad eller i micron på full effekt ca 1 1/2 - 2 minuter
5. Blanda under tiden pepparkakssmul med kakao.
6. Doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla dem sedan direkt i blandningen
    av kakao och finsmulade pepparkakor
7. Placera bollarna på ett bakplåtspapper och ställ kallt för att stelna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar