Ingredienser:
150g smält margarin

3dl socker
2dl vetemjöl
1dl kakao
1tsk kakao
4msk vaniljsocker
Chokladtryffeltopping:
2dl grädde
1msk honung
100g fin mörk choklad
1, 5 msk smör
Så här gjorde jag:
1. Värm ugnen till 175grader.
2. Vispa ägg och socker och blanda i det smälta smöret.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan ner i smörblandningen. Blanda väl.
4. Smöra och ströbröda en form och häll i smeten. Grädda i 30min.
Topping:
1. Koka upp grädde, honung och socker i en kastrull.
2. Bryt chokladen i en bunke och ha i smöret
3. Häll över den varma gräddblandningen och mixa med stavmixer tills det är en slät smet. Går säkert rba att bara röra tills chokladen och smöret löst sig.
4. Ställ in i kylskåpet för att stelna och bred över kakan när den svalnat.
Vi åt med glass men går säkert även bra till grädde eller vaniljkesella.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar