Under själva baket upptäckte vi att mamma inte alls hade 1,4liter mjöl hemma. Men eftersom vi är problemlösare ersatte vi lite av mjölet med grahamsmjöl och skämtade lite om att det var hälsobullar.
I själva smörblandningen tillsatte vi även lite äppel-kanel-smaksatt socker, en av många underligga och fantastiska saker man kan hitta i mammas skafferi. Vi tänker att man kan finriva lite äpple på smörblandningen om man nu inte har tillgång till denna fantastiska produkt men ändå vill ha lite äppelsmak. Går självklart lika bra utan.
Ingredienser:
150g margarin
5dl mjölk

1g saffran
1,5 dl socker
2tsk kardemumma
1krm salt
1,4l mjöl (ca)
Fyllning:
175g margarin
2tsk vaniljsocker
1/2dl socker
lite kanel
250g mandelmassa
Ägg till pensling
Glasyr:
3dl florsocker
3tsk vaniljsocker
lite mjölk
Så här gjorde vi deg och smörblandning:
1.Smula jäst i en bunke medan du smälter margarin i en kastrull.
2. Tillsätt mjölk och värm till ca 37grader.
3. Rör ut saffran med lite av degvätskan, för att sedan hälla tillbaka.
4. Häll degvätskan över jästen och tillsätt socker, rör tills jästen är upplöst.
5. Tillsätt kardemumma, salt och det mesta av mjöl men spar lite till utbakning.
6. Knåda eller arbeta ihop degen i en köksmaskin och låt jäsa i 40min.
7. Blanda smör, vaniljsocker, kanel, socker och margarin till en smörblandning.

1. Knåda ihop degen lite och kavla ut hela degen till en stor rektangel
2. Bred över smörblandningen
3. Riv mandelmassan över
4. Skär i minst 1,5cm tjocka skivor och lägg i pappersformar.
5. Låt jäsa underbakduk i ca 30min, värm ugnen till 240grader.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg
7. Grädda i mitten av ugnen i ca ?min, 240grader.
8. Blanda florsocker, vaniljsocker och tillsätt 1tsk mjölk i taget och rör tills det är tjockt och rinnande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar