Ingredienser:
1 pkt torrjäst
3,5 dl vatten
1l mjöl
3tsk farinsocker
1msk salt
2msk sirap
lite majsmjöl
1 ägg
lite sesamfrön
Så här gjorde jag:
1. Ha i torrjäst och 1tsk socker i en stor bunke, häll på fingervamt vatten ca 40grader. Rör om och låt stå i 10min.
2. Blanda resten av sockret, salt och mjöl i en annan bunke. Rör i först hälften av mjölblandningen i jästvätskan och knåda sedan i resten. Ska knådas i 5 min eller tills den är jämn.
3. Låt jäsa i 1 timme.
4. Knåda och dela i 10 lika stora delar (för mig blev det olika stora delar, men men) och rulla ut och forma till degring, tryck till ordentligt.
5. Låt ringarna jäsa lite till och koka upp vatten och sirap i en stor kastrull. Värm ugnen till 250 grader och strö majsmjöl på plåt.
6. Koka ringarna ca 45 sek på varje sida och lägg sedan över dom på plåten. Pensla uppvispat ägg och strö över sesamfrö (eller vad du nu vill ha på).
7. Grädda i ca 12min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar