söndag 28 augusti 2011

Key lime pie

Den här pajen blev en perfekt avslutning på vår kräftskiva.

Botten
3,5 dl krossade digestiveke
100 gram smält smör
1 tsk kanel

Fyllning


5 st äggulor
1 burk kondenserad mjölk
3 lime (ca 1 dl limejuice och en tsk rivet skal)



Så här gjorde jag:
1. Blanda kexsmulor, kanel och smält smör, tryck ut blandningen i en kakform med löstagbar kant ca 24 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter.
2. Tvätta limefrukterna och riv 1 tsk av det yttersta skalet, pressa så du får ihop 1 dl limesaft. Vispa äggulor med rivet skal, limesaft och kondenserad mjölk. Fyll skalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
3. Låt pajen svalna innan du ställer den i frysen/kylen minst 3 timmar, ta fram 30 minuter innan den ska serveras, gärna med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar