Passade på att baka lite biscotti medan jag väntade på pajdegen i kylen.
Ska det behöva ta en hel timme för lite pajdeg?
150 g sötmandel
50 g pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
rivet apelsinskal från 1 apelsin
0.5 st vaniljstång
0.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st ägg
Så här gjorde jag:
1. Sätt på ugnen 175grader
2. Skålla och rosta mandeln i ca 7 min i ugnen
3. Blanda GROVT hackade pinjenötter och mandlar med mjöl, socker, frö ur vaniljstången, bakpulvret och salt.
4. Häll ut mjölblandningen på ett bakbord (diskbänken) och gör plats i mitten för äggen.
6. Rulla till en stor degrulle som du delar i två (skär på längden) och rulla sedan dessa, till två runda längder.
7. In i ugnen i ca 25 min
8. Skär i tjocka skivor och in i ugnen igen för att torka. Jag brukar stänga av ugnen glömma bort dom och ta ut som när jag kommer på mig själv några timmar senare. Men om du är en människa med koll kan du låta dom vara där i 30 min i 100 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar