lördag 27 augusti 2011

Västerbottenpaj

Idag är det familjens årliga kräftskiva då jag är pajansvarig 


Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g smör
1 msk iskallt vatten


Fyllning:
450g västerbottenost

4 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
lite muskot (om du har hemma)


Så här gjorde jag:
1. Blanda smör och mjöl ordentligt, tillsätt resten av pajdeg-ingredienserna och knåda till det är en jämn deg.
2. Plasta in och låt vila i en timme i kylen. 
3. Sätt på ugnen 200 grader
4. Tryck ut pajdegen (jag föredrar att smula den jämn och seden trycka ut den) och förgrädda i 200 grader, 15min.
5. Riv osten (om du inte köpt riven) 
6. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och lite riven burkmuskot.
7. Fördela osten i pajformen och häll på äggstanningen
8. Grädda i ca 30 min (håll kolla så att den inte bränns) lägga på folie efter 20 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar