fredag 26 augusti 2011

Vaniljkladdkaka med hallon och blåbär

200 g mjukt smör
2 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker (3 tsk – beroende på hur mkt vanilj det ska smaka)
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ förpackning frysta hallon och blåbär


1. Vispa smör och socker vitt och poröst.
2. Rör i vaniljsocker och sedan ett ägg i taget.
3. Rör ner mjöl och bakpulver.
4. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diam.
5. Häll på en halv förpackning frysta hallon och blåbär. 
6. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i 18-20 min. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Låt kallna, gärna till dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar