Det här receptet kommer ursprungligen från boken Rosendals Trädgårdscafé.
Ingredienser:
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 gr smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhackad mörk blockchoklad
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
2. Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en
annan skål tills det blir krämigt.
3. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen.Rör om.
4. Tillsätt mjölblandningen och arbeta väl för hand.
5. Rör till sist ner chokladen.
6. Rulla kakorna till bollar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
7. Gräddas i 150-180 grader i 8-12 minuter beroende på storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar