tisdag 30 augusti 2011

American Chocolate-Chip Cookies

Jag har provat många olika recept av denna Amerikanska klassiker men det här är mitt favoritrecept. Jag brukar använda fiberhavregryn för det mesta men det går lika bra med vanliga havregryn. Receptet går att variera i all oändlighet, ibland byter jag ut den mörka chokladen mot vit och får då en helt annan smak på kakorna. Olika sorters nötter är också gott att tillsätta t.ex. valnötter eller pinjenötter, det är bara fantasin som sätter gränser.

Det här receptet kommer ursprungligen från boken Rosendals Trädgårdscafé.

Det blir ca 25-40 kakor beroende på storlek.
Ingredienser:
3 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
190 gr smör
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 1/2 dl havregryn
350 g grovhackad mörk blockchoklad

Gör så här:
1. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
2. Blanda farinsocker, strösocker, vaniljsocker och smör i en
    annan skål tills det blir krämigt.
3. Vispa äggen lätt. Häll i äggen och havregrynen.Rör om.
4. Tillsätt mjölblandningen och arbeta väl för hand.
5. Rör till sist ner chokladen.
6. Rulla kakorna till bollar och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper.
7. Gräddas i 150-180 grader i 8-12 minuter beroende på storlek.
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar