måndag 3 september 2012

Vaniljbiscotti med mandel och vit choklad

Goda italienska kakor med härlig vaniljsmak!
Ca. 25 stora Biscotti

Ingredienser:
100 gr smör eller margarin
1 dl socker
1/2 dl farinsocker
1/2 urskrapad vaniljstång
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
5 1/5 dl mjöl
2 st ägg

70 gr vit choklad
70 gr skållad, grovt hackad mandel




Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser utom mandel och
choklad i en matberedare eller med en elvisp
med degkrokar till en slät deg.

2.Blanda sedan försiktigt i mandeln och den
vita chokladen.

3. Dela degen i två rullar, som plattas till
lite grann, och lägg dessa på en plåt
klädd med bakplåtspapper

4. Grädda i 175 grader ca 25 minuter

5. Skär sedan kakorna på snedden.

6. Sänk ugnens värme till 125 grader
och lägg kakorna med snittytan upp och
grädda ytterligare 15 minuter. Vänd kakorna och grädda i 15 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar