söndag 9 november 2014

Apelsincheesecake med pepparkaka

Det här är en variant av fryscheesecake som jag testade när jag skulle bjuda på fika på jobbet. Jag gjorde en vanlig och en apelsin-pepparkaka som blev en hit direkt. Det bästa med den här (förutom att den är supergod) är att det är så lätt att göra.

ELVISP är ett måste!




Ingredienser:
3 ägg (separerade äggulor och äggvitor)
3 dl grädde
200 g creme cheese (philadelphia-ost)
2 tsk vanlijsocker
1,5 dl strösocker
150 g krossade pepparkakor
Rivet skal av 1-2 apelsiner





Så gör du:
  1. Vispa äggvitorna hårt, du ska kunna vända på skålen utan att äggvitorna ramlar ner.
  2. Vispa grädden medelhårt.
  3. Vispa äggulor, strösocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal poröst.
  4. Vispa ner philadelphia-osten i skålen med med äggulssmeten.
  5. Lägg ifrån dig elvispen och vänd ner, föst grädden och sedan äggvitorna med en slickepott eller slev.
  6. Krossa pepparkakorna och täck botten på en form med avtagbar botten, eller en silikon-form med hälften av pepparkakorna. 
  7. Häll över smeten och resten av pepparkakorna och ställ in i frysen. Den bör stå i frysen minst 5 timmar innan servering, men det är ingen fara som den står längre.





Enjoy!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar